Diensten

Rond gevoelens

Voor ouders

Als je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit kan je bij Anita terecht voor hulp.
We zoeken uit wanneer het vervelende gevoelen begonnen is en we kijken naar wat jullie al zelf gedaan hebben om jullie kind te helpen. Anita werkt oplossingsgericht. We zoeken dus vooral naar oplossingen om het anders te doen. Bij ouders van kinderen tot ongeveer negen jaar is dat samen met de ouders en het kind. Met kinderen vanaf negen jaar werkt Anita in haar praktijkruimte.
Voor jullie als ouders wordt een behandelplan geschreven zodat jullie precies weten Anita gaat doen, met welke materialen en hoe vaak zij met jullie kind of jongere gaat werken.

Wanneer komen ouders of kinderen bij Anita om over gevoelens te praten ?
• kinderen of jongeren zijn somber, neerslachtig of zien het niet meer zitten
• hebben stress omdat het op school niet lukt
• hebben een negatief zelfbeeld
• hebben iets vervelends meegemaakt (iemand is overleden of je ouders zijn gescheiden)
• willen wel dat dingen veranderen maar hoe doe je dat dan ?

Informatie over jeugdhulp in de regio is te vinden via de website van jullie eigen gemeente, de huisarts, het Sociaal Team of het Centrum voor Jeugd en Gezin van de gemeente.
Als zij jullie naar Anita verwijzen worden de behandelingen volledig vergoed.

Voor jongeren

Loop je rond met steeds dezelfde negatieve gedachten? Heb je last van dingen die zijn gebeurd in je familie of met vrienden en blijf je daar maar over nadenken? Of voel je je de meeste dagen zo vervelend dat het je niet lukt om goed te presteren thuis en op school.

Blijf er niet mee rondlopen maar zoek hulp. Allereerst bij je familie en vrienden maar als je iemand zoekt die dit als werk doet kan je een afspraak maken bij Anita.

Anita kan op heel veel verschillende manieren het gesprek met je aangaan. Zij kan je motiveren, uitdagen, confronteren maar ook stimuleren. We kijken wat jij nodig hebt om je beter te voelen en daar gaan we actief mee aan de slag. We praten, kijken filmpjes, zoeken informatie op, schrijven, tekenen en denken. Daarna ga je er thuis mee verder. Zo lopen we samen een poosje op en als het weer goed met je gaat dan stoppen we weer.

Als je komt doen we eerst twee gesprekken om te kijken of we goed bij elkaar passen.
Soms is andere hulp nodig en dan krijg je van Anita het advies om dat op te zoeken.
We bespreken ook of jij wilt dat je ouders of je school meedoet. Jij geeft daar zelf toestemming voor.

Via je ouders kan je een aanvraag laten doen bij de gemeente. De gemeente vergoedt dan de hulp.

Voor school

Anita geeft trainingen en presentaties voor schoolteams rond sociaal-emotionele problemen.
De wensen van de school worden vertaald in een overeenkomst op maat.
De uurprijs is 95 euro en tot 15 km. vanaf de praktijkruimte worden geen reiskosten berekend.

Anita de Jong heeft contracten met de gemeente Alphen aan den Rijn GO, Service Organisatie Zorg Holland Rijnland (o.a. gemeente Nieuwkoop, Zoeterwoude, Leiderdorp)
en Midden Holland (Gouda, Waddinxveen, Zuidplas en Reeuwijk/Bodegraven) . Zij vergoeden ernstige emotionele problemen binnen de Generalistische BasisGGZ, dit is de kortdurende psychologische hulpverlening.

www.wijzijnmind.nl
www.allesoke.nl

Lees meer over dit onderwerp in een van mijn blogs.

Alle blogs zijn terug te vinden op de archiefpagina. Hier kun je komen door op "Blog" in het menu te klikken of door middel van onderstaande knop.